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Dated 27/11/2021 

Latest update on GST Law: Information regarding Advance Ruling can be sought only by the 

supplier and not the recipient of services as given in Ruling by AAR-Tamilnadu. 

 

We expressly disclaim liability to any person in respect of anything done in reliance of the contents of 

this publication 

 

Name of Applicant Tamilnadu Polymer Industries Park Limited 

Authority GST AAR Tamilnadu 

Date of Ruling 21/10/2021 

Ruling No. 38/ARA/2021 
 

Brief Facts of the Case: 

The applicant‟s company is a 50:50 joint venture between Tamilnadu Industrial Development Corporation 

Limited (TIDCO) and State Industries Corporation of Tamilnadu Limited (SIPCOT) (both are state 

Government Companies) and is indirectly 100% owned by Government of Tamilnadu. It carries on the 

business relating to construction, maintenance and operation of industrial park. 

 

The Applicant has engaged a contractor to develop the basic infrastructure of the park at TPIPL project site. 

It has also engaged a contractor for construction of prefabricated PUF (polyurethane) Administrative 

building, training centre, technology facilitation centre, etc., at the TPIPL project site.  

 

The applicant {recipient of services} makes an application before the Advance ruling authority to confirm 

the applicable GST rate for such contract and civil construction work. They seek the ruling to clarify the rate 

applicable on the services received by them.  

 

Findings and Ruling: 

The question is on the determination of GST rate in respect of the services received by the applicant and not 

on the supply made by them. 

 

Section 95 (a) of CGST and TNGST Act defines „advance ruling‟ as 

(a) “advance ruling” means a decision provided by the Authority or the Appellate Authority to an applicant 

on matters or on questions specified in sub-section (2) of section 97 or sub-section (1) of section 100, in 

relation to the supply of goods or services or both being undertaken or proposed to be undertaken by 

the applicant. 
 

Therefore, an applicant can seek an Advance Ruling only in relation to supply of goods or services or 

both undertaken or proposed to be undertaken by them. Further, as per Section 103(1) of the GST Act, 

the ruling is binding only on the applicant and the concerned officer or the jurisdictional officer of the 

applicant.  

 

The applicant is the recipient of the services and not supplier of such service. Accordingly, this question is 

not liable for admission before AAR and therefore not admitted for consideration on merits of the case. 
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